ForForensic Researchers, A new way to track decisions and work out scenarios

Studenten helpen een slim IT-systeem te bouwen voor het uitvoeren van een cold case-onderzoeksproject.

08/05/2019

Koude zaken zijn onopgeloste strafrechtelijke onderzoeken die open blijven in afwachting van de ontdekking van nieuw bewijsmateriaal. Dit zijn misdaden die jaren geleden plaatsvonden en van de politie nauwelijks of helemaal geen aandacht krijgen door gebrek aan personeel of onvoldoende technologie. Nieuwe technische methoden die zijn ontwikkeld na de casus kunnen worden gebruikt voor het overlevende bewijs om de oorzaken te analyseren, vaak met sluitende resultaten.

 

De uitdaging

Volgens een groep Forensisch Research-studenten van de Saxion Hogeschool op basis van de Cold-Case-minor zijn er vandaag beperkte technologische mogelijkheden om alle gevonden open source-informatie te verwerken. Tijdens het proces is het essentieel dat onderzoekers onderbouwen waarom een ​​bepaalde keuze is gemaakt en hoe zij tot bepaalde conclusies zijn gekomen. Ze zijn op zoek naar een systeem dat dit proces vergemakkelijkt om op een gestructureerde manier informatie vast te leggen. Het resultaat in Universe Universe maakt het voor de studenten mogelijk om te programmeren zonder codering. Met de No-Code-technologie kunnen studenten Excel en Word achterlaten en het onderzoekproces sneller en effectiever maken.

“Met dit project willen we een Universe-procestool creëren dat in de toekomst specifiek kan worden gebruikt voor Cold Case-onderzoek om de kwaliteit van dergelijk onderzoek te garanderen.”

Wat we hebben bereikt

Met Universe kunnen studenten en forensische onderzoekers constant de controle houden over het gehele onderzoeksproces en de kwaliteit bewaken. Het systeem biedt de gebruiker de mogelijkheid het naar eigen goeddunken in te stellen en eenvoudig aanpassingen te maken. “Met Universe kunnen we bewijzen dat ons onderzoek ons ​​een stap verder bracht in de conclusie. Als we erin zouden slagen een gigantische doorbraak te veroorzaken die een van de gevallen zou kunnen oplossen, zou dat geweldig zijn. “