Skip to content

Verbeter en Versnel Bedrijfsprocessen zonder Vereiste IT-Kennis

Verminder failure costs door het optimaliseren van NCR-processen, zonder bijkomende kosten en ingewikkelde procedures.

26/04/2019

De uitbreiding van uw bedrijf gaat over meer dan alleen een stijging in de verkoopcijfers en nieuwe mogelijkheden. De ambitie om processen te verbeteren en te stroomlijnen speelt een centrale rol bij het stimuleren van succes.

 

De Uitdaging

Failure costs en klachten vormen geen bedreiging, maar juist verbeteringsmogelijkheden. Met deze visie in het achterhoofd klopte een groot, bekend Nederlands bedrijf recentelijk bij Icologiq aan. Het bedrijf zocht een nieuw systeem om Non-Conformity Registrations af te handelen en de start te maken voor continue verbetering. Dit bedrijf is al 175 jaar actief en heeft vanaf de eerste dag met Non-Confirmities te maken gehad, maar het systeem dat eerder gebruikt werd voor de afhandleling van deze NCR’s voldeed niet langer aan de continu veranderende wetgevings- en certificeringseisen.

 

De Oplossing

Twee Business Improvement Managers bij het bedrijf in kwestie hebben het NCR-proces gestandaardiseerd om de naleving van procedures te waarborgen en voortdurende verbetering te realiseren. Hierbij hebben de managers gebruik gemaakt van No-Code platform Icologiq Universe. Medewerkers kunnen de applicatie zelf prototypen, testen en implementeren en elke afdeling kan worden meegenomen in het ontwikkelingsproces. Ontwerpers kunnen hun proces onmiddellijk in Universe testen.

“Veiligheid, kwaliteit, doorlooptijd en legitimiteit. Dit zijn de kernwaarden van ons bedrijf,” vertelt één van de twee managers. “Icologiq Universe is de tool die ons helpt deze waarden na te leven. Door het standaardiseren van bedrijfsprocessen, hebben de menselijke werknemers meer tijd om zich te richten op de taken waar alleen mensen goed in zijn, waarvoor creativiteit en flexibiliteit vereist is.”

Het Resultaat

Met de Universe-workflow kan de klant de doorlooptijd verkorten van 120 tot 10 dagen. Het proces wordt niet langer beïnvloed door een discussie over de verdeling van taken: met Universe is eenvoudig te zien wie verantwoordelijk is voor welke taak. Icologiq Universe heeft het Nederlandse bedrijf succesvol geholpen bij het opzetten van NCR 2.0 om het bedrijf te laten groeien, failure costs te verminderen en de samenwerking te verbeteren.