General Entrepreneurship Summit 2019: Innovaties voor een nieuwe manier van werken

Op de General Entrepreneurship Summit 2019 kwamen meer dan tweeduizend mensen bij elkaar uit landen over de hele wereld, leiders op het gebied van innovatie, ondernemerschap, investeringen en beleid.

31/05/2019

Afgelopen maand was Jennifer Reinhard namens Icologiq aanwezig bij General Entrepreneurship Summit 2019. Meer dan tweeduizend mensen kwamen bij elkaar uit landen over de hele wereld, leiders op het gebied van innovatie, ondernemerschap, investeringen en beleid. Het doel van het evenement, georganiseerd door de Nederlandse en Amerikaanse overheid, was het creëren van nieuwe oplossingen voor verschillende thema’s. Icologiq was aanwezig als innovatieve software leverancier uit Nederland, die bijdraagt aan de groei van deze bedrijven door kwaliteits- en veiligheidssystemen verder te ontwikkelen.

 

Één van de belangrijkste thema’s was het thema groei. Veel ondernemers hebben een goed idee, nu is de volgende stap dit idee de wereld in te brengen. Nieuwe bedrijven moeten klanten vinden en inkomsten creëeren en om dit te realiseren is kapitaal nodig. Hoe krijg je als start-up toegang tot de benodigde investeringen en op welke manier kan Universe hieraan bijdragen?

 

GES wil start-ups helpen groeien. Kapitaal kan binnenkomen vanuit de politiek, door subsidies van de overheid en via de bij het evenement aanwezige investeerders. Deze investeerders zijn niet alleen uitgenodigd om de ondernemers te leren kennen en zelf investeringen te doen, maar ook om de hen te leren op welke manieren ze zelf voor kapitaal kunnen zorgen. In plaats van aan de hand naar het water gebracht te worden, leren mensen hoe ze zelf het water kunnen bereiken.

Universe biedt een nieuwe manier van omgaan met data en processen in een continu veranderende wereld.

Ons nieuwste product, No Code-platform Icologiq Universe, werkt volgens hetzelfde principe: gebruikers kunnen de applicatie constant zelf naar wens aanpassen, gebaseerd op hoe en waarvoor ze het gebruiken. Universe biedt een nieuwe manier van omgaan met data en processen in een continu veranderende wereld.

 

Zeker bij nieuwe ondernemingen is een verandering te zien in de manier van werken. Start-ups en scale-ups willen groeien op een moderne manier om snel naar de markt te kunnen en daar hoort de nieuwste technologie bij. Ze willen veilig werken en snel schakelen, zonder problemen met het beheren en optimaliseren van processen. Met Universe vormt IT niet langer een barriére, maar juist een mogelijkheid voor ondernemers om groei te realiseren.

 

“Wat mij inspireerde was de commitment van de ondernemers om een impact te maken,” vertelt Jennifer. “Iedereen kwam om een verschil te maken in de wereld en iets bij te dragen. Mooi om te zien hoe business-driven de deelnemers waren.”