Skip to content

No-Code Platform Icologiq Universe door de KvK verkozen tot Top 100 Meest Innovatieve Bedrijven

Een gebrek aan deskundig IT-personeel kan de digitalisering en daarmee de groei van de productiviteit enorm vertragen. Met No-Code Platform Icologiq Universe is dit echter verleden tijd: business developers hoeven niet meer met elke aanpassing langs het IT-department, omdat verbeteringen eenvoudig zelf door te voeren zijn in het systeem. Het platform zorgt daarom voor een doorbraak in de digitale revolutie, en ook de KvK ziet dit! Softwareontwikkelaar Icologiq heeft namelijk de 26e plek bemachtigd in de jaarlijkse KvK Top 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland.

26/09/2019

Door de snelle technologische ontwikkelingen en de constant veranderende wetgeving op het gebied van veiligheid, moeten interne bedrijfsprocessen ook continu worden aangepast. Een ingewikkelde taak met een grote verantwoordelijkheid, die je het liefst niet uit handen zou geven. Het liefst zou je het overlaten aan iemand binnen je bedrijf, iemand die je kent en die bekend is met de bedrijfsprocessen. Dankzij recente ontwikkelingen op het gebied van software is dit nu mogelijk. Steeds meer Nederlandse bedrijven maken gebruik van No Code Platforms: software waarbij werknemers zelf workflow applications kunnen bouwen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, zonder dat daar kennis van coderen voor nodig is.

Icologiq Universe is één van de eerste No-Code Platforms die organisaties in staat stelt hun eigen ICT-vraagstukken op te lossen. Icologiq Universe is ontwikkeld om digitale procesinnovatie te versnellen en de kennis op de werkvloer direct te integreren in een werkend prototype met processtappen, formulieren en logica. De software biedt een unieke omgeving waarin iedereen razendsnel professionele applicaties kan ontwikkelen – ook zonder programmeerachtergrond. Bovendien kunnen gebruikers de applicatie naar wens aanpassen, afhankelijk van hoe ze het gebruiken en waar ze tegenaan lopen. Universe is beschikbaar in de cloud, waardoor je zelf niets hoeft te installeren, en het werkt het op alle devices. Het Icologiq team heeft ruim vijf jaar hard gewerkt om dit innovatieve platform op de markt te brengen.

Universe stelt iedereen, jong, oud, arm, rijk, man, vrouw, technisch, atechnisch, in staat om zelf digitale workflow te bouwen om sneller en efficiënter samen te werken. De kracht is dat digitale oplossingen op een laagdrempelige manier kunnen worden gebouwd door ieder mens. Dit past in onze visie: software-creatie democratiseren door iedereen in staat te stellen de softwaretools te bouwen die aan hun behoeften voldoen. Al snel heb je een werkende applicatie die je direct kan testen, valideren en delen en die je op ieder moment kan aanpassen aan nieuwe wensen. Tot de eerste gebruikers behoren ook bekende organisaties zoals de NS, De Heus Diervoeders, Saxion Hogeschool en Hm.Clause, een internationale organisatie gespecialiseerd in het onderzoek naar en de productie en distributie van bloemen- en groentezaden voor professionele telers.

Meer informatie over Universe en de nominatie vind je op de website van de KvK.