Skip to content

Icologiq Universe benoemd tot meest Innovatieve Onderwijsproject 2020

Op onze website was al eerder te lezen over het Cold Case Project: een samenwerking tussen Icologiq, Saxion en de Politieacedemie. Deze unieke samenwerking is ook het ICT-platform Computable opgevallen, want het Cold Case Project is de winnaar van de Computable Award 2020 in de categorie ‘Onderwijsproject’!

09/12/2020

Tijdens hun minor ‘Cold Case’ bogen Saxion-studenten van de opleiding Forensisch Onderzoek zich over oude moord- en vermissingszaken, die jaren geleden zijn vastgelopen omdat de onderzoekslijnen nergens toe leidden. Tijdens de minor probeerden studenten deze zogenaamde ‘cold cases’ nieuw leven in te blazen door middel van Open Source Research: het gebruik van open bronnen op het internet. Om het onderzoek gestructureerd en overzichtelijk te laten verlopen, hebben de studenten het onderzoeksproces stap voor stap vastgelegd in No-Code softwareplatform Icologiq Universe, software die het mogelijk maakt te programmeren zonder dat hier kennis van coderen voor nodig is. Elke nieuwe aanwijzing wordt veilig en overzichtelijk opgeslagen in Universe, zodat deze ook eenvoudig terug te vinden is.

Het doel van Icologiq om haar software in te zetten voor dit project, is om een instrument voor het onderwijs te ontwikkelen dat mensen in staat stelt kwalitatief goed onderzoek uit te voeren. Iedereen die met een soortgelijk onderzoek aan de slag wil, kan van de tool gebruikmaken. Zo draagt Icologiq haar steentje bij aan een veiligere samenleving.

Nominatie Computable

Computable, het platform voor ICT-professionals, hecht grote waarde aan digitalisering en innovatie en daarom reikt zij nu voor het vijftiende jaar op rij de Computable Awards uit. De Computable Awards worden uitgereikt aan de meest veelbelovende ICT-ontwikkelingen van dit jaar, in 21 verschillende categorieeën. Het gaat hier om projecten die succesvol, innovatief, verantwoord en/of omvangrijk zijn.

Op de website van Computable wordt het Cold Case Project als volgt omschreven: “Een samenwerking tussen educatie en het bedrijfsleven zorgt voor veel praktijkervaring en kennis. En juist deze praktijkervaring, kennis en samenwerking van dit consortium maakt dit initiatief zeer interessant voor de studenten.”

Over Icologiq Universe

Icologiq Universe is één van de eerste No-Code Platforms die organisaties in staat stelt hun eigen ICT-vraagstukken op te lossen. Het platform is ontwikkeld om digitale procesinnovatie te versnellen en de kennis op de werkvloer direct te integreren in een werkend prototype met processtappen, formulieren en logica. Universe biedt een unieke omgeving waarin iedereen razendsnel professionele applicaties kan ontwikkelen – ook zonder programmeerachtergrond. Bovendien kunnen gebruikers de applicatie naar wens aanpassen, afhankelijk van hoe ze het gebruiken en waar ze tegenaan lopen. Universe is beschikbaar in de cloud, waardoor je zelf niets hoeft te

installeren, en het werkt het op alle devices. Het Icologiq team heeft ruim vijf jaar hard gewerkt om dit innovatieve platform op de markt te brengen.

Met Icologiq Universe kunt u uw onderzoek soepel en overzichtelijk laten verlopen. Wilt u weten hoe Icologiq Universe ook uw onderzoeksproces kan versnellen? Meer informatie over Universe vindt u hier.