Skip to content

Hoe No-Code Software uw Bedrijf Verdedigt tegen Virussen

De wereldwijde uitbraak van een tomatenvirus heeft gezorgd voor een crisis in de voedingsindustrie. Het besmettelijke en zeer moeilijk te doden Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV) is in korte tijd gespot in verschillende landen, waaronder Jordanië, Duitsland, Italië, Israël en Mexico. Fruit dat met dit virus is besmet kan niet langer worden verkocht. Dit leidt tot enorme financiële verliezen voor de betrokken bedrijven.

29/05/2019

Het Tomato Brown Rugose Fruit Virus, dat in korte tijd op verschillende plaatsen over de hele wereld is gesignaleerd, laat zich niet makkelijk uit de weg ruimen. Er is geen manier om het virus te doden wanneer het zich in tomatenplanten bevindt en door plantaardige manipulatie verspreidt het ToBRFV zich snel van de ene plant naar de andere. De enige manier om de tomaten te beschermen, is door het toepassen van hygiënische maatregelen. Dit is echter een ingewikkeld proces in een boerderij: omdat het virus zowel kan worden overgedragen door planten als door fruit, mensen en apparatuur, moeten alle werkzaamheden op de boerderij worden overwogen voor effectieve fytosanitaire controle.

 

Voorkomen in plaats van Genezen

Tot de getroffen bedrijven behoort ook HM.Clause: één van de wereldmarktleiders op het gebied van groente- en zaadveredeling en aanwezig in meer dan 20 verschillende landen. HM.Clause hecht grote waarde aan kwaliteit en veiligheid en heeft daarom onmiddellijk actie ondernomen om het risico van dit virus tot een minimum te beperken. Omdat klantintimiteit de kern van het bedrijf is, helpt het bedrijf de telers bij hun kennis van de profylactische maatregelen die genomen moeten worden. Hiervoor hebben ze besloten om ter plaatse een profylactische audit-scan voor telers te lanceren. De audit biedt inzichten voor telers met betrekking tot mogelijke hiaten in hun profylactisch management. De auditresultaten worden aan de klant bezorgd, samen met een handleiding waarin de profylactische best practices voor elk van de gecontroleerde profylactische elementen worden beschreven. Dit project, de Profylactische Audit Scan Support, wordt ook wel het PASS-project genoemd.

 

Voor het samenstellen van de audit checklist maakt HM.Clause gebruik van het No-Code Platform Icologiq Universe. Icologiq Universe is één van de eerste No-Code Platforms waarmee bedrijven workflow applications kunnen bouwen zonder dat hiervoor kennis van programmeren is vereist. De software moet worden gebruikt voor sales representatives in het veld om individuele telers te helpen bij het bestrijden van het virus. Een audit proces bestaat uit verschillende stappen, waarbij elke keuze de volgende stap bepaalt.

Universe maakt het mogelijk om elke keuze te koppelen aan de bijbehorende vervolgstappen om het auditproces gestructureerder en gebruikersvriendelijker te maken.

Direct Verbeteren op Basis van Feedback

Icologiq Universe is ontwikkeld om de digitale transformatie van een bedrijf te versnellen. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de transformatie krijgen toegang tot de tools om dit zelf te doen, zodat ze niet meer voor elke aanpassing bij het IT-department hoeven aan te kloppen. Op deze manier kan het proces aanzienlijk worden versneld.

 

Erik Postma, Global Head of Quality Management & Environment, legt uit hoe het PASS-project werkt. “We zijn begonnen met het creëren van onze eigen workflows”, vertelt hij. “Vervolgens warden deze workflows getest met zowel interne als externe klanten en op basis van hun feedback op het gebruik van de workflows, hebben we beslissingen genomen om het te veranderen en te verbeteren. Dankzij het de mogelijkheid om feedback vanuit onze klanten direct te implementeren, konden we de software gebruikersvriendelijker en nog functioneler maken. “

 

Niet meer met elke Aanpassing naar IT

Matthieu Peney, QA Application Manager bij HM. Clause, is zeer tevreden over de toegevoegde waarde van het gebruik van Icologiq Universe bij het PASS-project. “We hoeven niet langer met IT samen te werken voor het wijzigen van workflows op basis van zich ontwikkelende bedrijfsbehoeften. Dit is het verschil met eerdere IT-componenten waarmee we hebben samengewerkt,” legt hij uit. “Na elke audit met de telers ontvangen we feedback van interne klanten die om veranderingen en verbeteringen in de functionaliteit vroegen. In een klassiek audit proces moeten we de veranderingen in een functioneel ontwerp beschrijven samen met IT, waarna IT de aanbevolen verbeteringen realiseert en test. Dit vertraagt het proces enorm. Met Universe kunnen we dergelijke verbeteringen zelf onderzoeken, vertalen en implementeren, op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier.”

“We hebben 11 herhalingen van de software binnen 4 weken voltooid en het kostte slechts een paar dagen van mijn tijd om de interne klant tevreden te houden, door hen de volgende dag de verbeteringen aan te leveren.”

“Als millennial vind ik het fijn om alles zelf te kunnen doen. Ook al heb ik zelf geen specifieke IT-ervaring, deze applicatie stelde me in staat om precies de workflow creëren waar de klant om vroeg – in recordtijd én in meerdere talen. In vier weken tijd hebben we maar liefst elf versies van de software uitgebracht. Bovendien kostte het me slechts een paar dagen om de interne klant tevreden te houden, door hen de volgende dag de verbeteringen te bezorgen.”

 

Bescherm ook uw Bedrijf met Icologiq Universe

Meer weten over hoe Icologiq Universe ook uw bedrijf kan beschermen tegen een soortgelijk virus? Meer informatie is te vinden op de website.