Skip to content

Verbeter Processen met No Code en Behoud Controle

Stel dat er afgelopen eeuw niks was veranderd. Dan zou er ook geen behoefte zijn aan verandering binnen je bedrijf: als de wereld de afgelopen honderd jaar precies hetzelfde was gebleven, zou je prima honderd jaar lang op dezelfde manier kunnen werken. Maar niets is minder waar: door de snelle technologische ontwikkelingen en de constant veranderende wetgeving op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid, moeten de processen binnen het bedrijf ook continu worden aangepast. Een ingewikkelde taak met een grote verantwoordelijkheid, die je het liefst niet uit handen geeft.

25/02/2018

Een van de eerste No Code Platforms is Icologiq Universe. Icologiq Universe is ontwikkeld om digitale procesinnovatie te versnellen en de kennis op de werkvloer direct te integreren in een werkend prototype met processtappen, formulieren en logica. De software biedt een unieke omgeving waarin iedereen, ook zonder ervaring met programmeren, razendsnel professionele applicaties kan ontwikkelen. Bovendien kunnen gebruikers de applicatie naar wens aanpassen, gebaseerd op hoe ze het gebruiken en waar ze tegenaan lopen.

 

De ambitie om te blijven verbeteren

Een bekend Nederlands bedrijf gaat Icologiq Universe gebruiken onder andere voor het verbeteren van Non-Conformiteit Registraties (NCR’s), oftewel het registreren van problemen en klachten. Eerder gebruikte het bedrijf een ander systeem voor deze registraties, maar dit systeem voldeed op gegeven moment niet meer aan de snel veranderende eisen van de wetgeving en de ambitie van het bedrijf hebben om continu te blijven verbeteren. De informatie werd niet voldoende doorgevoerd, waardoor de registraties van afwijkingen vaak bleven hangen en niet konden worden opgelost. Het bedrijf moest dus op zoek naar een nieuw systeem voor het registreren van problemen en klachten.

 

De Business Improvement Manager van het bedrijf vertelt dat de zoektocht naar een nieuw systeem, naast de urgentie vanuit de wetgeving, is ontstaan uit een ambitie van de werknemers zelf: de ambitie om te blijven verbeteren. “Werknemers krijgen steeds meer de behoefte om zelf invloed te hebben op de processen binnen ons bedrijf,” legt hij uit. “Het oude systeem kon in principe wel registraties doorvoeren, maar na een tijdje ontstaat de ambitie om het beter te doen. Deze ambitie verspreidt zich langzaam binnen het bedrijf: uiteindelijk gaat iedereen geloven dat het beter moet kunnen. En dan is daar het middel waardoor het beter kan: Icologiq Universe.”

“Veiligheid, kwaliteit, doorlooptijd en kosten: dit is waar het in ons bedrijf om draait. Ik zie Icologiq Universe als het middel dat ons helpt deze waarden na te streven. De manier waarop de processen worden uitgevoerd is gestandaardiseerd, zodat mensen zich meer kunnen focussen op de inhoud.”

Icologiq Universe als middel om kernwaarden na te streven

“Ons bedrijf houdt zich al 175 jaar bezig met moderniseren en vanaf dag één zijn er afwijkingen ontstaan,” vertelt hij. “Wanneer er een probleem optreedt bij een proces of product binnen het bedrijf, zal dit mogelijk vaker gebeuren. Juist om deze reden willen we de manier waarop dingen werken, aanpakken zodra iets één keer misgaat: om te voorkomen dat hetzelfde probleem nog een keer voorkomt. Met Icologiq Universe kunnen we elke afwijking afhandelen volgens een standaardproces en daarnaast de dingen die al goed gaan verder verbeteren.”

 

De introductie van een No Code Platform als Universe heeft vooral de manier van werken veranderd voor de mensen in het bedrijf. “Veiligheid, kwaliteit, doorlooptijd en kosten: dit is waar het in ons bedrijf om draait. Ik zie Icologiq Universe als het middel dat ons helpt deze waarden na te streven. De manier waarop de processen worden uitgevoerd is gestandaardiseerd, zodat mensen zich meer kunnen focussen op de inhoud. Bovendien is er geen discussie meer over de verdeling van de taken: met Universe is eenvoudig terug te zien wie de verantwoordelijkheid heeft voor een bepaalde taak.”

 

Hoe Icologiq Universe ook jouw bedrijf kan helpen

Misschien herken je dit bij één van de werknemers in jouw bedrijf, of misschien ben je zelf die persoon. Je wilt graag veranderingen doorvoeren, maar je weet nog niet precies hoe: het middel ontbreekt. Icologiq Universe is het middel dat ook jouw bedrijf in staat stelt zelf de interne processen te verbeteren. Meer informatie over wat Universe voor jouw bedrijf kan doen is te vinden op de website: https://universe.icologiq.nl/.