FoodRecall.nl configureert haar eigen portaal met Icologiq Universe

We kennen allemaal de afschrikwekkende situaties van bedrijven die producten uit de schappen moeten halen omdat de kwaliteits- en veiligheidseisen niet voldoende worden nageleefd. FoodRecall.nl is gespecialiseerd in het voorkomen en begeleiden van dergelijke ‘recalls’ in de voedingsmiddelenindustrie. Snelheid, vertrouwen en zorg zijn cruciaal wanneer de veiligheid van consumenten en de reputatie van producenten op het spel staat.

12/12/2018

Achter de producten in de supermarkt gaat een wereld schuil van wetten, regels en richtlijnen. FoodRecall.nl ondersteunt voedselproducenten bij het voorkomen en beheren van recalls en schadeclaims. Betrouwbare workflows en strikte processen zijn noodzakelijk. Hierbij zijn meerdere stakeholders betrokken: leveranciers, autoriteiten, verzekeringsmaatschappijen en advocaten.

 

Specialisten van FoodRecall.nl vonden hun match in Icologiq Universe op het gebied van veiligheid, snelheid en flexibiliteit in hun dagelijkse werkzaamheden. “Dankzij Icologiq Universe kunnen we onze processen zelf opzetten en stakeholders tijdig en volledig op de hoogte houden. Dit is een doorbraak,” zegt Rob Kooijmans, co-founder van Foodrecall.nl.

“Dankzij Icologiq Universe kunnen we onze processen zelf opzetten en stakeholders tijdig en volledig op de hoogte houden. Dit is een doorbraak”

Zelf in staat tot digitalisatie

Kooijmans: “Voorheen vond de uitwisseling van informatie plaats via USB-sticks, e-mails en afgedrukte documenten. Dit moest allemaal met grote voorzichtigheid gebeuren vanwege de vertrouwelijke inhoud.” Foodrecall.nl gaat nu een eigen portaal opzetten met Icologiq Universe.

Dankzij de eenvoudige en gebruikersvriendelijke interface van Icologiq Universe, is Kooijmans zelf in staat tot het creëren van processen voor hem en zijn team, simpelweg door te klikken en te slepen.

 

Kooijmans: “Ik kan zelf bepalen hoe het portaal eruit gaat zien, welke documenten moeten worden ingevuld door klanten en wie verantwoordelijk is voor welk document. Ik ben heel blij dat ik dit zelf kan doen, zonder dat ik de verantwoordelijkheid hoef over te dragen aan iemand met IT-kennis. Het bouwen en aanpassen van workflows is een erg belangrijk proces voor ons. Omdat we actief zijn in verschillende sectors, dienen we flexibel te werken: wijzigingen in de wetgeving zijn van invloed op onze diensten. Dankzij Icologiq Universe kunnen we onze diensten op elk moment aanpassen aan de wet- en regelgeving.”

 

Wereldwijde ambities

De voedingsmiddelenindustrie kent geen grenzen: producten worden over de hele wereld gedistribueerd. Kooijmans: “Voor Foodrecall.nl is het erg handig dat het platform in meerdere talen beschikbaar is. We hebben alles in het Nederlands en het Engels opgezet, maar zijn in staat tot wereldwijde uitbreiging door op één knop te drukken. Voor iemand in China kan de applicatie direct vanuit het Engels vertaald worden.”

 

Snelle acties

Kosten en flexibiliteit speelden een cruciale rol bij de beslissing van FoodRecall.nl om met Icologiq Universe te werken. “In gesprekken met onze IT-leveranciers krijgen we vaak de boodschap dat alles mogelijk is met een bepaald systeem, maar dat de leverancier de veranderingen zelf door moet voeren. Dit kost niet alleen veel geld, maar het bouwen neemt ook veel tijd in beslag. Met Icologiq Universe kunnen we ons eigen prototype bouwen, testen en delen met onze klanten.’